”SEKO Tunnelbanan accepterar inte pekpinnar från arbetsköparna”

Vi har idag fått ett uttalande från SEKO Tunnelbanan, en klassorienterad fackförening. Facket protesterar för att Almega angriper deras fackordförande för att han kandiderar i riksdagsvalet för Sveriges Kommunistiska Parti.

Här nedan kan du läsa uttalandet.

SEKO Tunnelbanan accepterar inte pekpinnar från arbetsköparna
Almegas VD, Stefan Koskinen, kritiserar SEKO Klubb 111:s klubbordförande för att han på en debattartikel var mycket kritisk mot kapitalism och för att han ställer upp i val med Sveriges Kommunistiska Parti. Stefan Koskinen uttryckte det så ” Inget krav på att vara demokrat som LO-företrädare?”

Jannis Konstantis, ordförande för SEKO Tunnelbanan ansåg att t ex kollektivtrafik, vård, skolan men också andra viktiga sektorer i samhället ska inte vara privata samt att arbetarklassen ska bestämma över sitt liv och inte några företag och personer som heter kapitalister som berikar sig i övermåtta utan att själva tillföra samhället något.

SEKO Tunnelbanan, Klubb 111 anser att våra fackliga företrädare har all rätt att ställa upp med vilka partier de vill, som accepterar de grundläggande fackliga värderingar.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen för SEKO Tunnelbanan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.