En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Partikongressen inledd

presidium-36ekongress

Del av presidiumet.

Klockan 09.00 i morse inleddes Sveriges Kommunistiska Partis 36:e kongress med att Jonas Hellberg, vice ordförande i Malmö KAK, höll ett inledningstal och hälsade delegater och gäster välkomna. Till presidium för att leda kongressen valdes Lars Lundberg, Håkan Jönsson, Lars Folke och Charlotte Svärdström.

Partiordförande Victor Diaz De Filippi höll inledningsanförandet till verksamhetsberättelsen och analyserade den politiska situationen i Sverige och omvärlden. I sitt anförande konstaterade han att det inte räcker med att byta regering.
– Vi behöver en helt ny politik. En politik som prioriterar det arbetande folkets intressen, sade Victor Diaz De Filippi.
Han poängterade att den politiken inte kan uppnås genom ökat klassamarbete.
– Det arbetande folket måste bryta med den politik som ledde till massarbetslöshet och utförsäljning av gemensam egendom och raserade socialförsäkringssystemet.
Talet bemöttes av kraftfulla applåder.

Verksamhetsberättelsen kompletterades av bland annat SKP:s internationelle sekreterare Kjell Bygdén och partiets facklige sekreterare Lars Lundberg.

Hälsningar framfördes av ordförande för Kommunistiskt Parti i Danmark, Betty F. Carlsson, och Sverigeansvarige för Greklands Kommunistiska Parti, KKE, Jannis Konstantis.

Dagen avslutades med ett torgmöte i Malmö med tal om bland annat 68-årsdagen av segern över fascismen. Aldrig mer fascism var kommunisternas löfte.

Efter torgmötet vidtog ett besök vid minnesplatsen för Amaltheahändelsen, ett minne som påminner om att kampen mot bemanningsföretag och strejkbryteri har pågått sedan 1908.

Några av ombuden vid minnesplatsen för Amaltheahändelsen.

Några av ombuden vid minnesplatsen för Amaltheahändelsen.

1 kommentar

  1. Stig-Arne Mattsson

    2013-05-11 kl. 00:59

    Hej Kamrater – vad trevligt att det går att följa SKP.Kongressen så här på “nätet” – och roligt med bilder också!

    Helt rätt Victor: “Kapitalismen är av ondo – en ny politik behövs, d.v.s SOCIALISMEN”(!!!)

    Kamphälsningar från Stig-Arne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.